Nieuws

Open Manegedagen wederom een groot succes

De jaarlijkse Open Manegedagen, waarbij meer dan 60 FNRS-manegebedrijven in Nederland hun deuren openden, hebben wederom een succesvol en inspirerende week opgeleverd. Met honderden enthousiaste bezoekers kregen jong en oud de kans om de veelzijdigheid van een manegebedrijf van dichtbij te ervaren. Ook dit jaar stond het in het teken van beleving, kennismaking en promotie van de paardensport, wat resulteerde in een geslaagde week voor de deelnemende maneges.

Profielfoto van Chimene Pattimukaij
18 oktober 2024 | 2 minuten lezen

"Het was echt een hartstikke leuke dag", vertelt Gerlanda

Hippisch Centrum Boeyenkamp kijkt met trots terug op een zeer geslaagde Open Manegedag. Eigenaresse Gerlanda deelt haar ervaring: "Het was echt een hartstikke leuke en gezellige dag. Het zonnetje scheen en de FNRS-vlag hing uit. We hebben onze huidige klanten, maar ook potentiële nieuwe ruiters, kunnen laten zien wat we doen en wie we zijn. Bezoekers konden de sfeer proeven en alle facetten van een manegebedrijf beleven."

Een kijkje in de praktijk

Op de manege werden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een clinic over voltige en een demonstratie over mennen. Hierbij kregen bezoekers uitleg over het inspannen van de paarden voor de koets, waarna ze zelf een ritje achterop de koets konden maken. Daarnaast gingen de reguliere groepslessen gewoon door op de manege en dat zorgde voor een leuk kijkje in de praktijk.

Ook aan de jongere bezoekers was gedacht, met een fotohoek waar ze met Partner in Paardrijden accessoires op de foto konden en spelletjes zoals ‘paardje prik’. Dit zorgde voor een extra speelse sfeer op de manege.

Een van de speerpunten van Hippisch Centrum Boeyenkamp was het bieden van een kijkje in de dagelijkse werkzaamheden. Bezoekers konden zien hoe de paarden worden gevoerd en hoe de stallen worden onderhouden. "We wilden laten zien dat een manege meer is dan alleen paardrijden. Het gaat om het totaalplaatje, van de verzorging van de paarden tot het onderhouden van het terrein," aldus Gerlanda.

De vernieuwde faciliteiten, zoals de nieuwe LED-verlichting en het opgeknapte terras, werden met veel enthousiasme ontvangen door de ongeveer 200 bezoekers. "Het was fantastisch om zoveel blije mensen over het erf te zien lopen, vragen te horen stellen en te merken hoe geïnteresseerd ze waren in wat wij doen," sluit Gerlanda tevreden af.

 

Een jaar lang gratis paardrijden

Tijdens de Open Manegedagen organiseerden Partners in Paardrijden (samenwerking FNRS en KNHS) een fotowedstrijd, waarbij bezoekers in een speciale fotohoek op de foto konden met accessoires vanuit het gratis promotiepakkket van Partners in Paardrijden. De prijzen zijn inmiddels uitgereikt: Michelle's nichtje (onderstaande foto rechts) won een mooie Harry’s Horse outfit en Fenna (onderstaande foto links) is de gelukkige winnares van een jaar lang gratis paardrijden. We wensen beide winnaars veel plezier met hun prijzen!

  

Aftermovie bij Manege de Hoefslag

Bij Manege de Hoefslag werd een prachtige terugblik op de sfeer van de Open Manegedagen gefilmd. Deze video laat zien hoe zij als manegebedrijf met creativiteit en passie hun deuren openen. Het enthousiasme van zowel bezoekers als medewerkers spat van het scherm. Bekijk de video 

Op naar volgend jaar!

De Open Manegedagen hebben bewezen een krachtige manier te zijn om de transparantie van maneges te vergroten en nieuwe mensen in contact te brengen met de paardensport. Voor manegebedrijven is het een unieke kans om hun kennis en ervaring te delen en een positieve indruk achter te laten bij het publiek. Daarnaast heeft deze succesvolle editie van dit jaar heeft veel nieuwe ruiters enthousiast gemaakt en veel maneges kijken al uit naar de volgende editie.

Benieuwd naar de sfeer van de Open Manegedagen? Bekijk de aftermovie bij Manege de Hoefslag!