Nieuws

Succes voor Harry’s Horse Zitcompetitie

De Harry's Horse Zitcompetitie is dit jaar weer een groot succes en gaan deze week van start in verschillende regio's. Binnen een mum van tijd waren alle startplaatsen bij de regiofinales gevuld, wat de groeiende populariteit van deze competitie voor manegeruiters onderstreept. Ook is het geweldig om te zien dat steeds meer nieuwe bedrijven zich aansluiten bij deze competitie.

Profielfoto van Chimene Pattimukaij
8 oktober 2024 | 1 minuut lezen

Grote interesse onder manegeruiters

De Zitcompetitie, die specifiek gericht is op manegeruiters, blijft een mooie kans voor ruiters om hun houding en zit verder te ontwikkelen. Dit jaar is de animo groter dan ooit, met een toenemende deelname vanuit FNRS-maneges door het hele land.

"Al heel snel zaten de meeste regiofinales al vol. Leuk is ook dat ruitersportcentra plaatsen reserveren voor regiofinales op een ruitersportcentrum waar zij nog nooit zijn geweest en er zelfs langere reistijd voor over hebben", aldus Marc Jansen, projectleider Partners in Paardrijden.

Nieuwe deelnemers aan boord

Wat dit jaar extra bijzonder maakt, is dat er ook veel nieuwe ruitersportcentra belangstelling hebben om deel te nemen aan de competitie. Dit laat zien dat de Zitcompetitie een steeds breder draagvlak krijgt binnen de hippische sector.

"Na ons enthousiasme gedeeld te hebben tijdens de bijeenkomsten van 'PIP on Tour', is het geweldig dat ook nieuwe ruitersportcentra mee gaan doen en zich willen inzetten voor de verbetering van de ruitervaardigheden van hun manegeruiters", vertelt Marc Jansen.

Vooruitblik naar de finale

Met de regiofinales in zicht kijken we uit naar een spannende strijd waarin de bestzittende manegeruiters van het land hun talent laten zien. De deelnemers bereiden zich vol enthousiasme voor. Op zondag 8 december vinden de halve finale en finale van de Harry’s Horse Zitcompetitie plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Uiteindelijk worden de winnaars per categorie “Nederlands Kampioen” en mogen plaats nemen op het erepodium.

 

Bestzittende Manege-instructeur

Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar weer tijdens de halve finale en finale een extra categorie worden gereden met de instructeurs van de deelnemende ruitersportcentra aan de Harry’s Horse Zitcompetitie. De winnaar wordt “Bestzittende Manege-instructeur”.
Ook de geselecteerde instructeurs vinden het net zo spannend als voor de manege-ruiters, aldus ontvangen reacties van de instructeurs vorig jaar.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over de Harry's Horse Zitcompetitie kunnen FNRS-leden contact opnemen met Marc Jansen, projectleider Partners in Paardrijden.

 

E: zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl

T: 06-31777955