Nieuws

FNRS benoemt drie nieuwe ambassadeurs

Tijdens het jaarlijkse Kijkje in de Keuken vorige week zijn drie nieuwe ambassadeurs benoemd. De bijzondere ceremonie vond plaats Landgoed Zonheuvel in Doorn, waar Floris Brink, Wilfred Franken en Swaen Brink in het zonnetje werden gezet voor hun waardevolle bijdragen aan de organisatie en de Nederlandse ruitersport in het algemeen.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
23 september 2024 | 3 minuten lezen

Directeur Haike Blaauw had de eer om de ambassadeurstitels uit te reiken, een traditie waarbij de ontvangers een fraai blauw bord en een feestelijk boeket bloemen in ontvangst nemen. "Deze drie mensen hebben op verschillende manieren een enorme impact gehad op de FNRS en de ruitersportsector," sprak Blaauw tijdens de uitreiking. "Hun toewijding, expertise en liefde voor de sport zijn van onschatbare waarde geweest."

Floris Brink: eerste medewerker FNRS

Floris stond aan de basis van de FNRS en werd in 1998 de eerste eigen medewerker van de FNRS. In zijn loopbaan ontwikkelde hij een strategisch plan voor de toekomst. De ruiteropleiding, F-proeven, FNRS-juryleden en ruiterpaspoort zijn maar een kleine greep uit de ontwikkelingen die hij heeft doorgevoerd binnen de FNRS. In 2006 ging hij uit dienst om zich volledig te richten op de manege maar bleef in het bestuur van de Stichting Veilige Paardensport (SVP), zat lang in de technische commissie en heeft veel jury-examens afgenomen. In 2012 werd hij tot interim-directeur aangesteld met als rode draad om meer rust te creëren in de werkorganisatie, bestuur en de relaties met KNHS, SRR en SVP. Jaren was hij namens de FNRS vaste toehoorder in het VCN-bestuur en vervolgens nu al ruim 10 jaar voorzitter van de VCN.  Zoals de meeste hem kennen doet hij ook dit met veel overgave. In september 2024 kreeg hij dan ook terecht de titel ‘FNRS-ambassadeur’.

Swaen Brink: “Dit is mijn club!”

Swaen kwam in 2016 bij de FNRS als accountmanager voor regio Noord, nadat ze jarenlang eigenaresse was geweest van Manege Boeyenkamp. Begin 2023 maakte ze de overstap naar het team van Partners in Paardrijden, waar ze nieuwe uitdagingen vond. Ze richt zich daar vooral op ruiteropleidingen en het versterken van de samenwerking tussen de KNHS en FNRS. Haar doel is om ondernemers te ondersteunen met de tools die PiP (Partners in Paardrijden) biedt, zodat ze hun ondernemingen naar een hoger niveau kunnen tillen.

"Als er íemand trots is op de FNRS, dan ben ik dat wel. Dit voelt echt als mijn club. Die verbondenheid, dat familiegevoel – het gaat voor mij zoveel verder dan alleen een zakelijke relatie." Toen Swaen werd benoemd tot ambassadeur, was ze compleet verrast. "Het was echt een verrassing, heel emotioneel. Maar wat ben ik dankbaar. Dit werk blijf ik met liefde doen!"

Swaen blijft gedreven om ondernemers te ondersteunen, kwaliteit te verhogen en zichzelf en anderen continu te laten groeien en ontwikkelen.

Wilfred Franken: “Met elkaar het hippisch landschap veranderd”

Wilfred was als manegehouder op Vlieland een paar jaar hoofdbestuurslid van de FNRS. In deze tijd werd een plan gemaakt om een ruiteropleiding speciaal voor manegeruiters te ontwikkelen. In 2002 kwam hij in dienst bij de FNRS en trok het land in om ondernemers hiervoor enthousiast te maken. Door zijn inzet werd de FNRS-rijopleiding een ongekend succes en werd het daarbij behorende Ruiterpaspoort massaal aangevraagd. Het Ruiterpaspoort stond voor samen dingen voor elkaar krijgen en dat is wat Wilfred continue nastreefde in zijn loopbaan bij de FNRS. In 2007 werd hij directeur en zette zich nog meer in op het bundelen van krachten, waardoor de SRP en toenmalige FNHO ontstaan zijn. De belangenbehartiging in de hippische sector kreeg hiermee voor het eerst echt handen en voeten. Het Veiligheidscertificaat is in die tijd opgericht en Wilfred zorgde ervoor dat dit voor alle FNRS-leden verplicht werd. Om veilig te kunnen paardrijden werd het gebruik van een cap verplicht, een belangrijke mijlpaal in de professionalisering van de sector. Wilfred heeft ervoor gezorgd dat de FNRS een belangrijke speler in het veld werd. Zelfs na moeilijke tijden blijft hij de FNRS altijd trouw en is hij altijd bereikbaar.

“Volledig verrast door de benoeming van ambassadeur kwamen er bij mij hele mooie maar inderdaad ook pijnlijke herinneringen naar boven. Maar gelukkig zijn het vooral de mooie herinneringen die de boventoon voeren en kijk ik dan ook met trots terug op hoe we met elkaar het hippisch landschap in die jaren heb veranderd en ik een onderdeel mocht zijn van de werkorganisatie die deze veranderingen handen en voeten heeft gegeven. Dank voor deze erkenning!”

 

Belangrijk moment voor FNRS

De benoeming van deze drie nieuwe ambassadeurs markeert een belangrijk moment voor de FNRS. Met hun gezamenlijke ervaring en kennis zullen zij in hun nieuwe rol blijven bijdragen aan de promotie en ontwikkeling van de hippische sector en de FNRS.

 

Bekijk alle FNRS-ambassadeurs