Nieuws

Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden 2024 – Met bijzondere optredens en jubileum van Harry’s Horse

Op zondag 29 september 2024 is het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo het decor voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden. Na spannende voorrondes is het nu tijd voor de grote finale. Carrouselteams in de categorieën jeugd en volwassenen strijden om de felbegeerde titel. Het belooft een dag te worden vol spektakel, sportiviteit en entertainment.

Profielfoto van Chimene Pattimukaij
27 september 2024 | 1 minuut lezen

Harry’s Horse viert 30 jaar sponsoring

Een extra bijzonder moment tijdens dit kampioenschap is het 30-jarige jubileum van Harry’s Horse als hoofdsponsor van de VCN carrouselwedstrijden. Sinds 1974 levert Harry’s Horse hoogwaardige producten die het plezier en de band tussen mens en paard versterken. Hun langdurige betrokkenheid bij de sport heeft bijgedragen aan het succes van de carrouselwedstrijden.

Optredens van Jesse Drent en Orlando Uitenwerf

Naast het sportieve spektakel staan er ook bijzondere optredens op het programma. Jesse Drent, bekend om zijn indrukwekkende shows met paarden, verzorgt om 12.15 uur een optreden in de Amaliahal. Na de prijsuitreiking, om 13.30 uur, is er een Meet & Greet met Jesse, waar fans de kans krijgen om hem te ontmoeten.

Tot slot maakt zanger Orlando Uitenwerf het feestje helemaal compleet met een spetterend optreden. Met zijn passie voor muziek en het vermogen elk optreden om te toveren tot een feestje, belooft hij een geweldige sfeer te creëren. Orlando’s woorden spreken voor zich: “Muziek is mijn passie, muziek is zoals liefde, en muziek is er voor iedereen.” Met zijn enthousiasme en muziek brengt hij het publiek gegarandeerd in beweging!

Praktische informatie

Het evenement vindt plaats op zondag 29 september 2024 in Ermelo (De Beek 125, 3852 PL Ermelo) vanaf 09.00 uur en de toegang is gratis. Voor het parkeren van personenauto's wordt een bijdrage van € 2,- gevraagd, te betalen via QR-code of contant. 

Carrouselrijden

Carrouselrijden is een prachtige discipline binnen de paardensport waarbij ruiters in teamverband complexe manoeuvres rijden op muziek. Een jaar lang wekelijks trainen, creatief bezig zijn met de aankleding en verzorging van paarden en ruiters, en het zelf bedenken van figuren en bijpassende muziek, creëert een sterke teamgeest onder de ruiters en de vele vrijwilligers binnen een manege. Deelname aan de officiële VCN-wedstrijden is van grote waarde voor KNHS-leden en de bij de FNRS aangesloten ruitersportcentra.

Kom genieten van de mooiste paardensport, indrukwekkende shows en muzikale verrassingen op een dag die je niet wilt missen!

Voor meer informatie over het programma kun je terecht op de website van de Verenigde Carrouselclubs Nederland of neem contact op via info@vcncarrousel.nl.