Nieuws

Terugblik: Kijkje in de Keuken en De Hippische Ondernemer Dag 2024

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse 'Kijkje in de Keuken' en 'De Hippische Ondernemer Dag' plaats, een evenement waarbij ondernemers uit de hippische sector samenkwamen voor een dag vol inspiratie en kennisuitwisseling. Op vrijdag 13 september begon de dag vroeg op Landgoed Zonheuvel, vanwaar een groep van 60 ondernemers vertrok voor een bijzondere tour langs diverse hippische ondernemingen in het land.

Profielfoto van Chimene Pattimukaij
20 september 2024 | 3 minuten lezen

Een kijkje in de keuken bij Landgoed Maarsbergen

De eerste stop was Landgoed Maarsbergen, waar jaarlijks de Horse Trials Maarsbergen worden georganiseerd. Onder een stralende zon kregen de ondernemers een rondleiding over het terrein en werd hen uitgelegd hoe het landgoed zelf verantwoordelijk is voor het maken van de crosshindernissen en het beheer van de natuur. Tot ieders verrassing konden de ondernemers een glimp opvangen van de opnames van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt, waar presentatoren Janny van der Heijden en André van Duin druk in de weer waren. De lunch vond plaats in het historische koetshuis van het landgoed, omringd door originele rijtuigen, wat de ervaring een extra authentiek tintje gaf. 

 

Het Aeres Hippisch Centrum: de instructeurs en medewerkers van de toekomst

Na Maarsbergen ging de reis verder naar het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek, de praktijklocatie van Aeres MBO Barneveld en het Aeres Training Centre Barneveld. Dit FNRS-bedrijf beschikt over een indrukwekkende accommodatie met meerdere overdekte rijbanen, een grote buitenpiste en diverse trainingsfaciliteiten. Hier kregen de ondernemers een demonstratie van vier studenten van de instructeursopleiding, onder leiding van Bart Bax. De demonstratie bood een inspirerend kijkje in de toekomst van de hippische sector.

 

Bezoek aan Stal van Silfhout: maatwerk in de training van elk paard

De laatste stop van de dag was bij Stal van Silfhout in Lunteren, het familiebedrijf van Alex en Jannet van Silfhout. Samen met hun kinderen Diederik en Jarissa runnen zij een succesvolle trainings- en wedstrijdstal waar dressuurpaarden op nationaal en internationaal niveau worden getraind. De ondernemers werden hartelijk ontvangen door Alex zelf, die hen samen met zijn zoon Diederik een rondleiding gaf over de indrukwekkende faciliteiten. Na de rondleiding gaf Alex een clinic, waarin hij zijn trainingsmethode toelichtte en het belang benadrukte van maatwerk in de training van elk paard. Verschillende paarden in diverse africhtingsklassen passeerden de revue, wat de leden waardevolle inzichten gaf in het opleiden van dressuurpaarden.

 

Een waardig afscheid en een feestelijk slot

De dag werd afgesloten op Landgoed Zonheuvel met een afscheidsdiner ter ere van FNRS-collega Robert van Almkerk. Tijdens een heerlijk viergangendiner werd Robert op hartverwarmende wijze toegesproken door Nico Bezemer, namens het bestuur van de FNRS en door Haike Blaauw namens de werkorganisatie. Collega’s hadden bovendien een video voorbereid vol met kenmerkende uitspraken en anekdotes van Robert, wat voor veel hilariteit zorgde. Het feestelijke slot van de avond was de benoeming van drie nieuwe FNRS-ambassadeurs: Swaen Brink, Wilfred Franken en Floris Brink. Waarom juist zij deze eer ontvingen, is binnenkort te lezen in een vervolgbericht. 

  

De Hippische Ondernemer Dag

Op zaterdag 14 september vond in Vijfhuizen de Hippische Ondernemer Dag plaats, waarbij meer dan 300 ondernemers aanwezig waren, waaronder 170 FNRS-leden, om te netwerken en geïnspireerd te raken. Het congres, met als thema "Ontwikkelen door kennis", bood waardevolle inzichten van onder andere Gerda Verburg en topondernemer Michael van Hoorne. Naast inspirerende lezingen bezochten de ondernemers de beurs Horse Event Pro.

Tijdens het evenement werd Hans van Tartwijk uitgeroepen tot “Hippische Docent van het Jaar”. En won Domburg Holiday Resort Stables de prestigieuze titel van "Hippische Ondernemer van het Jaar".

Stal Groenendaal, een veelzijdig FNRS-bedrijf uit Bunschoten, gerund door Mark Tolboom en Liesbeth de Snoo, won de publieksprijs. Dit bedrijf biedt een breed scala aan paardensportactiviteiten en werd geprezen om zijn persoonlijke aanpak. Als beloning ontvingen zij een voerpakket ter waarde van €1.000, aangeboden door Vente Paardenvoeding

 

Al met al was het een inspirerende dag vol bijzondere ontmoetingen, waardevolle inzichten en warme momenten, waarbij de hippische ondernemers volop konden netwerken en nieuwe ideeën opdoen voor de toekomst van hun bedrijven.

Bekijk de videocomplilatie (reel) op onze Facebook en Instagram!