Nieuws

Vernieuwde regiobijeenkomsten dit najaar

Dit najaar introduceert de FNRS een vernieuwde opzet voor de regiobijeenkomsten, met als doel de relevantie en inhoud beter af te stemmen op de specifieke behoeften van onze leden. Waar de bijeenkomsten voorheen een bredere scope hadden, hebben we nu besloten om de onderwerpen per type bedrijf te differentiëren. Dit zorgt ervoor dat de besproken thema's directer aansluiten op de uitdagingen en kansen waar verschillende hippische bedrijven mee te maken hebben.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
11 september 2024 | 2 minuten lezen

De vernieuwde aanpak biedt niet alleen meer focus, maar ook meer waarde voor de deelnemende leden, omdat de bijeenkomsten gerichter inspelen op bedrijfsspecifieke vraagstukken. Voor het najaar starten we met twee soorten bijeenkomsten: één voor manegebedrijven en één voor bedrijven die zich richten op IST (instructie, sport en training), opfok en/of pension. Uiteraard blijven alle leden vrij om andere bijeenkomsten bij te wonen, maar de thema's worden specifiek afgestemd op het type bedrijf dat centraal staat tijdens de betreffende bijeenkomst.

Programma manegebijeenkomsten

Voor de manegebedrijven ligt de focus dit najaar op de volgende onderwerpen:

  • Hoe zet je social media in voor je hippische onderneming?
    Met input van SAB Media krijgen deelnemers praktische tips en strategieën hoe zij social media succesvol kunnen inzetten voor hun bedrijf.
  • Werken met Manegeplan
    Een demonstratie over de update van deze managementsoftware, waarmee hippische bedrijven hun administratie, planning en klantbeheer efficiënter kunnen organiseren.
  • Team Partners in Paardrijden
    FNRS en KNHS presenteren gezamenlijk dit programma, dat is ontwikkeld om manegebedrijven te ondersteunen bij de groei en kwaliteit van hun dienstverlening.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in drie verschillende regio's, zodat leden uit het hele land kunnen deelnemen.

 

Regio Datum Locatie Aanmelden
Regio Zuid Dinsdag 5 november Manege de Groote Wielen in Rosmalen Aanmelden
Regio Noord-West Donderdag 7 november Stal ’t Kabel in Nieuw-Vennep Aanmelden
Regio Noord-Oost Dinsdag 12 november Paard Mens Onderwijs in De Bult Aanmelden

 

Programma IST, Opfok en Pension bijeenkomsten

Bedrijven die zich richten op instructie, sport, training, opfok en/of pension, kunnen zich verheugen op een programma dat aansluit bij hun specifieke bedrijfsvoering:

  • Hoe zet je social media in voor je hippische onderneming?
    Ook voor deze groep wordt het belang van een sterke online aanwezigheid onderstreept door SAB Media.
  • Transport van levende dieren
    De NVWA informeert over de laatste regelgeving en eisen op het gebied van het vervoer van paarden en andere dieren.
  • Mestwetgeving
    Een actueel onderwerp waar elk bedrijf mee te maken krijgt. Samen met Vente Paardenvoeding bespreken we de nieuwste ontwikkelingen en hoe bedrijven met hun mestafvoer moeten omgaan.

Deze bijeenkomst wordt centraal in Nederland gehouden, zodat het voor een breed publiek toegankelijk is.

 

Regio Datum Locatie Aanmelden
Midden-Nederland Donderdag 14 november Pensionstal de Heidehoek in Eemnes Aanmelden

 

Vernieuwde aanpak voor de toekomst

Deze hernieuwde bijeenkomsten zijn een eerste stap in een meer gesegmenteerde aanpak richting onze leden. FNRS streeft ernaar om in de toekomst de bijeenkomsten nog verder toe te passen op de behoefte van verschillende hippische ondernemers, zodat we elk type bedrijf binnen de hippische sector kunnen ondersteunen. We horen graag van onze leden wat ze van deze nieuwe opzet vinden, zodat we de bijeenkomsten continu kunnen blijven verbeteren en aanpassen aan de veranderende behoeften van onze sector.