Nieuws

Nederland verliest met btw-verhoging op sport

Sport speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Sport verbindt, inspireert en biedt kansen voor iedereen, ongeacht achtergrond of financiële situatie. Laten we ervoor zorgen dat sport toegankelijk blijft voor iedereen, zodat de winst van sport en bewegen niet verloren gaat.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
2 augustus 2024 | 1 minuut lezen

De voorgenomen btw-verhoging op sport heeft verstrekkende gevolgen voor onze samenleving. Mensen gaan minder sporten bij sportclubs en in klimhallen, ijsbanen en zwembaden, maar waarschijnlijk ook bij ruitersportcentra. Honderdduizenden mensen stoppen met sporten en belanden daardoor aan de zijlijn. Dit verhoogt de kans op overgewicht en chronische ziekten, wat op termijn onvermijdelijk zal resulteren in hogere zorgkosten.

Videoboodschap ‘Nederland verliest!’

Gisteren ontving Vincent Karremans, staatssecretaris voor Jeugd, Preventie en Sport, een belangrijke videoboodschap van sportend Nederland. Met de oproep: houd sport betaalbaar, handhaaf de btw op sport op 9% en zorg ervoor dat heel Nederland kan blijven sporten.

Bekijk de korte versie van deze videoboodschap:

Wat gaan we nog meer doen?

Gezamenlijk brengen we één duidelijke boodschap vanuit heel sportend Nederland over om invloed uit te oefenen op de politiek om deze btw-verhoging van tafel krijgen. In de afgelopen periode
hebben we politiek Nederland hier al veelvuldig op aangesproken.

Nu is het tijd voor de volgende stap! Uiteraard kunnen we dit alleen realiseren met de ondersteuning van de complete sportsector. Daar hebben we jou ook voor nodig!

Houd onze website dus goed in de gaten om te zien hoe jij als hippisch ondernemer, paardenliefhebber of ruiter de komende periode deze campagne kan ondersteunen voor een gezamenlijk succes.

FNRS-leden kunnen de campagnegids downloaden om te zien welke stappen er de komende weken genomen worden, maar vooral om te zien wanneer er actie van hun verwacht wordt.

Download de btw-campagne gids

Samen roepen wij de politiek op:

Nederland verliest met een btw-verhoging op sport! Houd sport betaalbaar en toegankelijk voor iedereen.

 

Nederland verliest met de btw-verhoging op sport!

FNRS is aangesloten bij het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), initiatiefnemer van deze campagne. De campagne is in samenwerking met NOC*NSF, KNVB, NLActief, KNLTB, Maatschappelijke Organisaties Sport, Sportbedrijven Nederland en Sportkracht12.

Deze campagne is onderdeel van de campagne ‘Sport gaat niet vanzelf’.

#Nederlandverliest #Sportgaatnietvanzelf