Nieuws

Marieke Hilhorst nieuwe aanwinst voor FNRS-ledenraad

Met veel plezier verwelkomt de FNRS Marieke Hilhorst als nieuw ledenraadslid. Marieke brengt een schat aan ervaring en passie voor de paardensport met zich mee, en we zijn enthousiast over de bijdragen die ze zal leveren aan onze organisatie en de hippische sector.

Profielfoto van Chimene Pattimukaij
19 juli 2024 | 1 minuut lezen

Marieke Hilhorst is de eigenaresse van Menschool Soest, een veelzijdig bedrijf in het prachtige Soest. "Wij hebben een pensionstal, trainings- en africhtingsstal voornamelijk voor menpaarden en -pony’s, een menschool en een stalhouderij. Daarnaast ben ik examinator en ORUN niveau 4 meninstructeur", vertelt Marieke. Bij Menschool Soest draait alles om aangespannen rijden: van het opleiden van menners en paarden, het geven van menlessen, tot het organiseren van ritten met huifwagens door de mooie bossen en duinen van Soest.

"Het leuke aan ons werk vind ik de variatie en het overbrengen van kennis, vooral aan mensen die niet bekend zijn met paarden," legt Marieke uit. "In dat laatste valt nog veel te winnen, en dat is erg belangrijk gezien de huidige tijd."

Naast haar indrukwekkende bedrijfservaring heeft Marieke ook een aanzienlijke rol gespeeld binnen de KNHS. Ze heeft jarenlang in het bestuur van het Mendistrict West gezeten, waar ze verantwoordelijk was voor de recreatieportefeuille en actief deelnam aan het recreatieforum en diverse commissies.

Enthousiasme voor de FNRS

Marieke is enthousiast over haar nieuwe rol binnen de FNRS. "De FNRS spreekt mij aan omdat we met ondernemers bij elkaar zitten en samen sterk staan. Als hippische ondernemers zitten we meestal toch op een eiland binnen ons eigen bedrijf", zegt ze. "Wat ik fijn vind, is dat dierwelzijn hoog op de agenda staat en we hiermee ook zo naar buiten treden. Dit is zo belangrijk, we willen immers dat we over 10 jaar nog kunnen paardrijden en dat wij als ondernemers dan ook nog ons brood kunnen verdienen."

We heten Marieke van harte welkom en kijken uit naar haar inzet en betrokkenheid als ledenraadslid bij de FNRS.

Lees haar praktijkverhaal