Nieuws

Ruiter wordt 18 jaar: nieuwe lesovereenkomst

Als een ruiter 18 jaar wordt bereikt hij/zij de volwassen leeftijd. Niet alleen moeten zij dan zelf een zorgverzekering afsluiten en krijgen zij stemrecht maar ze worden ook zelf verantwoordelijk voor hun abonnementen. Dit betekent dat er een nieuwe lesovereenkomst moet komen met het ruitersportcentrum om de afspraken met de klant vast te leggen.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
31 juli 2024 | 1 minuut lezen

Nieuwe lesovereenkomst noodzakelijk zodra volwassen

Als de lesovereenkomst met de manegeklant al op jonge leeftijd voor de ruiter is afgesloten, heeft de ouder of verzorger hiervoor getekend. Dit is wettelijk bepaald omdat een kind nog niet tekenbevoegd is. De ruiter kan bij het bereiken van de volwassen leeftijd gewoon door blijven rijden bij het ruitersportcentrum maar is nu zelf verantwoordelijk. Om de administratie op orde te krijgen, is het verstandig een nieuwe lesovereenkomst af te sluiten met de volwassen geworden manegeruiter. De ruiter tekent dan zelf voor het KNHS-lidmaatschap en lesabonnement. Ook gaat hij/zij persoonlijk akkoord met de voorwaarden en regels van het ruitersportcentrum. Het rekeningnummer van de incasso-opdracht kan ook worden gewijzigd. Als dat niet nodig is, kan het ook hetzelfde blijven.

Wat kun je als ruitersportcentrum doen?

  • Heb je van je klanten de geboortedata beschikbaar? Zo niet: breng in kaart wie in de komende periode 18 jaar wordt. Tip: als je ruiter volwassen wordt, kun je er ook een feestelijk moment van maken.
  • Kondig aan dat je een nieuwe lesovereenkomst aangaat met de klant. Dit kun je schriftelijk doen of mondeling mededelen. Door het ruim van tevoren aan te kondigen komt de ruiter niet voor verrassingen te staan.
  • Bereid de nieuwe lesovereenkomst voor en laat de klant tekenen. Opsturen naar de KNHS is niet meer nodig als de ruiter al is aangemeld bij de KNHS als ruiter van jouw ruitersportcentrum.

De laatste versie van de FNRS-lesovereenkomst kun je vinden op de website van de FNRS. In Manegeplan is ook een lesovereenkomst op te maken. Dit is dezelfde versie als van de FNRS.

 

Download FNRS-lesovereenkomst