Nieuws

Open Manegedagen dragen bij aan begrip en waardering

Van 21 t/m 29 september 2024 is het weer zover: de Open Manegedagen! Tijdens deze week openen manegebedrijven door heel Nederland hun deuren voor het brede publiek om te laten zien wat paarden en paardrijden voor mensen kunnen betekenen en wat de sport inhoudt. Doe je al mee?

Profielfoto van Chimene Pattimukaij
31 mei 2024 | 2 minuten lezen

Waarom meedoen?

Door deel te nemen aan de Open Manegedagen geef je jouw manege een geweldige kans om de bekendheid in de buurt te vergroten en nieuwe mensen kennis te laten maken met de paardensport. Partners in Paardrijden (samenwerking tussen FNRS en KNHS) ondersteunen deelnemende maneges met een gratis promotiepakket aan ondersteunende materialen, zodat je goed voorbereid bent om bezoekers te ontvangen.

Deelnemende bedrijven bepalen zelf het programma van hun open dag, maar het Open Manegedagenpakket ondersteunt in het organiseren van deze dag. Zo bevat het pakket onder andere een uitgebreid draaiboek voor de organisatie, aankondigingsposters, informatieve posters over paardenwelzijn, een daarbij behorende quiz, knutselmateriaal, versiering, foto-items voor een winactie en andere inspiratie voor een geslaagde open dag.

  

Belang van deelnemen

De maatschappelijke druk op de hippische sector neemt toe, en het is belangrijker dan ooit om te laten zien hoe goed wij voor onze paarden en ruiters zorgen. Als hippisch ondernemer heb jij de kans om met jouw accommodatie een verschil te maken door mensen te laten zien hoe het er bij jullie aan toegaat. Laat zien hoe het dierwelzijn bij jullie is geregeld en deel jouw passie voor de sport met bezoekers. Dit draagt bij aan begrip en waardering voor onze sector.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de Open Manegedagen kun je bezoekers rondleiden op jouw manege en hen laten zien waarom paarden zo bijzonder zijn. Vertel jouw verhaal met passie en laat zien waar de emotionele waarde van onze sport vandaan komt. Dit is de perfecte gelegenheid om jouw kennis en ervaring te delen en een positieve impact te maken op de perceptie van de paardensport.

Laat de liefde voor paarden bloeien

Schrijf je nu in voor de landelijke Open Manegedagen 2024 en stel jouw deuren open tussen 21 en 29 september. Samen met andere manegehouders in Nederland kunnen we laten zien hoe mooi en waardevol onze paardensport is. De urgentie is groter dan ooit, dus laten we nú actie ondernemen en samen een verschil maken! Aanmelden kan tot maandag 15 juli 2024. 

Meld je aan & doe mee!