Nieuws

Help ons met updaten Gids voor Goede Praktijken

Profielfoto van Frederieke Verhaar
24 mei 2024 | 1 minuut lezen

De laatste jaren is de maatschappelijke visie op onze omgang met dieren veranderd. De Sectorraad Paarden (SRP), waar de FNRS deel van uitmaakt, werkt daarom momenteel aan een herziende versie van de Gids voor Goede Praktijken, waarin richtlijnen staan om het welzijn en de gezondheid van paarden en pony's te borgen.

De Gids voor Goede Praktijken

De Gids voor Goede Praktijken paardenwelzijn is een uitwerking van 12 richtlijnen voor paardenwelzijn. De richtlijnen zijn uitgewerkt in 4 hoofdthema’s: voeding, huisvesting en beweging, gezondheid en gedrag. De eerste versie is geschreven in opdracht van Staatsecretaris Bleker van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie (EL&I). Hoewel paardenhouders zelf verantwoordelijk zijn voor het welzijn van hun dieren is deze gids een goede handleiding voor onder andere de verzorging en huisvesting van het paard. Je kan de Gids voor Goede Praktijken downloaden op www.sectorraadpaarden.nl.

 

Vul de enquête in

Ter ondersteuning van dit proces wil de SRP paardenhouders graag enkele vragen voorleggen. Jouw feedback helpt om de Gids voor Goede Praktijken nog beter te laten aansluiten bij de behoeften en verwachtingen binnen de sector. Ben je paardenhouder? Help ons dan door deze korte vragenlijst in te vullen. Onder de deelnemers worden diverse prijzen verloot. Invullen kan tot vrijdag 31 mei.

 

Vul de enquête in!