Veilig betalen op een hippisch bedrijf
Het is tegenwoordig niet meer weg te denken, (contactloos) betalen met je pinpas. Wat merk jij hiervan in de horecagelegenheid op jouw hippische bedrijf? Vorig jaar betaalde slechts 20% nog met contant geld, de andere 70% betaalde met een pinpas en de overige 10% werd gepind met een telefoon of via een andere draagbaar apparaat zoals een horloge. En dit percentage blijft alleen maar stijgen, want we kunnen nou eenmaal niet meer onder deze digitale betaalwijze uit. Zijn er dan helemaal geen nadelen aan het betalen met een pinpas? FNRS-partner Twelve geeft hier in dit artikel antwoord op en biedt een ideale oplossing.
Steeds meer hippische bedrijven kiezen voor cashless betalen
Betalen gaat tegenwoordig binnen enkele seconden. Je slaat de bestelling aan op de kassa en daarna geeft de pinautomaat een seintje dat de bezoeker kan betalen. De pincode wordt ingetoetst of de pinpas tegen de automaat gehouden, waarna de NFC-chip wordt gelezen en de transactie is voltooid. In dit laatste geval is het afrekenen dus volledig contactloos en daarmee duurt de transactie gemiddeld maar 3 seconden. Dit is dus een stuk sneller in vergelijking met het betalen wanneer je de pincode moet invoeren of contant betaalt. Ook hoef je niet altijd meer je pinpas op zak te hebben, maar kan je hem ook digitaal bij je ‘dragen’! Dit komt omdat je ook andere manieren hebt om contactloos af te rekenen, zoals met je telefoon of je smartwatch.
Als specialist in de betaalwereld merkt Twelve dat deze manier van betalen een stuk aantrekkelijker is geworden in de hippische wereld. Steeds meer maneges die met Twelve werken gaan volledig cashless te werk. Snelheid is hier één van de redenen van, maar ook het besparen op kosten speelt een belangrijke rol. Een pintransactie kan je namelijk tot wel €0,50 cent transactiekosten schelen in vergelijking met een contante betaling. Daarnaast hebben mensen niet vaak meer contant geld bij zich, omdat pinnen simpelweg eenvoudiger is. Ontdek de pinautomaten van Twelve die je eenvoudig in kan zetten op jouw hippische bedrijf en stimuleer zo de pinbetalingen!
Zijn er risico’s verbonden aan pinbetalingen?
Maar is deze manier van betalen wel veilig? En, kan jij hieraan iets bijdragen om dit zo veilig mogelijk te maken op jouw bedrijf? Het antwoord op deze vragen is: Ja! Je zou het misschien niet denken, maar contactloos betalen is juist veel veiliger dan contant betalen of betalen met je betaalpas waarna je de pincode in moet voeren. Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet wat contactloos betalen zo veilig maakt:
-
1. Het verkleint de kans op fraude
Bij contactloos betalen komt geen contant geld kijken, waardoor er ook niet kan worden betaald met valse geldbiljetten. Daarnaast kan niemand je pincode afkijken, omdat je deze niet hoeft in te voeren.
-
2. Een limiet instellen
Met het instellen van een limiet verkleint het ook de kans op fraude, omdat het dus niet interessant is voor scammers om je betaalpas te stelen. Daarnaast is dit heel fijn wanneer leden hun kinderen wat willen laten betalen, zij kunnen dus niet onbeperkt snoep kopen door je limiet!
-
3. Niet onbeperkt contactloos betalen
Je kan niet achtereenvolgend meer dan 50 euro betalen zonder een pincode in te toetsen. Na het bereiken van het maximum bedrag moet je voor de veiligheid je pincode weer invoeren, waarna er weer contactloos kan betalen. Bij diefstal kan er dus niet meer dan 50 euro worden gepind!
-
4. Veiligheidsafstand
De betaalpas werkt pas als deze zich op een minimale afstand van 5 centimeter bevindt van de betaalautomaat. Alleen dan kan een betaling voltooid worden.
-
5. Veiligheidskeurmerk
Alle pinautomaten van Twelve zijn gecertificeerd met het veiligheidskeurmerk. Zo weet je zeker dat alle betalingen beveiligd worden uitgevoerd.
Ontdek de (cashless) betaaloplossingen van Twelve hier, waarmee je in combinatie met een pinautomaat altijd inzicht hebt in de verkochte producten.
Een clubcard, nog veiliger en eenvoudiger!
Maar zeker niet alle jongste leden hebben een eigen pinpas. Daarnaast is het ook niet ideaal om een pinpas mee te geven aan je kind. Daarom biedt Twelve de Clubcard aan! Deze kunnen kinderen eenvoudig en veilig meenemen om eten of drinken af te rekenen en hierbij beheren de ouders de uitgaven. Zij stellen dit eenvoudig in voor hun kind via de KNIP app, waarin het gewenste bedrag op de pas wordt gezet. Zo hebben ouders op elk moment inzicht hoeveel hun kind in de kantine uitgeeft of maximaal kan uitgeven. Deze manier maakt het dus nog een stuk veiliger om te betalen in vergelijking met het meegeven van een pinpas. Het werkt efficiënt voor je vrijwilligers, hiermee verminder je rekenfouten tijdens het betaalproces en creëer je een hogere doorloopsnelheid en betaal je alleen transactiekosten bij het opladen van de clubcard. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden hiervan? Ontdek hier alles over deze oplossing.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Benieuwd hoe je deze manier van betalen in kan zetten in de kantine of horecagelegenheid op een hippisch bedrijf? Neem contact op met Twelve en één van hun specialisten kijkt graag met jou mee.