Activiteit

Regiofinale NK Springen Manegeruiters 2025

19 januari
Zondag 19 januari 2025
Evenement
Profielfoto van Frederieke Verhaar
1 minuut lezen

In januari starten de regiofinales van de Nederlandse Kampioenschappen Springen Manegeruiters 2025.Tijdens het NK Springen Manegeruiters krijgen de deelnemende manegeruiters een landelijk erepodium en maken zij kans op de titel “Nederlands Kampioen Springen Manegeruiters”. 

Bij het NK Springen Manegeruiters rijden de ruiters en amazones op de paarden en pony’s van hun eigen ruitersportcentrum. De regiofinales en de halve finale worden georganiseerd op FNRS-ruitersportcentra, de finale wordt verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Er wordt gereden in de rubrieken S40, S60 en S80 en alle rubrieken worden beoordeeld met stijlpunten. Per rubriek kunnen zes ruiters deelnemen, dus totaal 18 ruiters per ruitersportcentrum.

Best-springende Manege-Instructeur

Na het succes van vorig jaar wordt er ook in 2025 weer een extra categorie georganiseerd tijdens de finale in Ermelo: de ‘Best-springende manege-instructeur’.

Best-springend ruitersportcentrum

Uiteraard wordt ook in 2025 weer gestreden om de grote wisselbeker voor het best-springend ruitersportcentrum. Welk ruitersportcentrum neemt in 2025 de beker mee naar huis?

Plaatsen reserveren

Ruitersportcentra kunnen al plaatsen reserveren voor een regiofinale door een e-mail te sturen aan nkspringen@partnersinpaardrijden.nl.

Meer informatie

Veel informatie over het NK Springen Manegeruiters vind je hier: www.knhs.nl/competities.

Natuurlijk kan je ook contact opnemen met het team Partners in Paardrijden via e-mail: nkspringen@partnersinpaardrijden.nl of telefonisch: 06-31777955

Locatie

Baggelhuizen 2
9405 VD Assen