Document

Extra informatie btw-campagne

Btw-campagne

Gezamenlijk brengen we één duidelijke boodschap vanuit heel sportend Nederland over om invloed uit te oefenen op de politiek om deze btw-verhoging van tafel krijgen. In de afgelopen periode hebben we politiek Nederland hier al veelvuldig op aangesproken.

FNRS-leden kunnen het campagne-overzicht downloaden om te zien welke stappen er de komende weken genomen worden, maar vooral om te zien wanneer er actie van hun verwacht wordt.

Draagvlakonderzoek

De resultaten van het draagvlakonderzoek van Ipsos I&O zijn binnen. Bekijk het persbericht en de factsheet met de resultaten via onderstaande links. Uit het onderzoek blijkt dat 74% van de mensen vindt dat de btw-verhoging op sport een negatieve invloed heeft op de volksgezondheid. Bovendien verwacht maar liefst 1,8 miljoen Nederlanders minder te gaan sporten. Deze resultaten worden gebruikt om actief contact te zoeken met diverse media en is basis voor de social media campagne. Download de factsheet voor meer informatie. 

Persbericht

Bekijk het persbericht dat vrijdag 16 augustus naar alle media verspreid is. Lees een aangepaste versie van het persbericht via het laatste nieuws van de FNRS

2 documenten toegevoegd