Column

Robert van Almkerk: "Een andere koers!"

De vakanties zijn voor mij een tijd van bezinning. Het geeft mij tijd om terug te kijken en stappen voor de toekomst te bepalen. Ook deze zomer stelde ik de vraag: wat wordt de koers voor de komende tijd?

Profielfoto van Robert van Almkerk
Robert van Almkerk
13 augustus 2024 | 2 minuten lezen

Toen ik 9 jaar geleden een sollicitatiegesprek had bij de FNRS, kende ik de sector niet. Om mijzelf goed voor te bereiden wilde ik mij verdiepen in, de voor mij nog onbekende, hippische sector. Ik ben bij enkele manegebedrijven langsgefietst om van de ondernemers zelf te horen hoe zij de brancheorganisatie ervaren. In de gesprekken die ik destijds had met de ondernemers kreeg ik verschillende enthousiaste verhalen te horen waarbij het voor mij toen nog onbekende ‘blauwe gevoel’ als voornaamste reden voor het lidmaatschap werd gegeven. Maar ik hoorde ook andere geluiden waarbij er een twijfel over het lidmaatschap werd uitgesproken en de samenwerking met de KNHS, dat toen nog niet operationeel was, niet door iedereen werd omarmd. Ook werden zorgen geuit over de toekomst van de hippische ondernemer. Voor mij waren dit juist de uitdagingen die mij trokken om bij de FNRS te gaan werken en bij te dragen aan oplossingen hiervoor.

Veel veranderd in 9 jaar

Nu, 9 jaar na mijn aanstelling bij de FNRS, is er veel veranderd. Ik heb in de afgelopen jaren de sector veel beter leren kennen en heb zelfs leren paardrijden. De FNRS is zich meer gaan richten op het toekomstbestendig ondernemen, waarbij bijvoorbeeld een nieuw merkbeleid en kwaliteitsbeleid is ontwikkeld. Kwaliteit, veiligheid en welzijn hebben een veel prominentere rol gekregen. De samenwerking met de KNHS is tot stand gekomen en inmiddels bedient het team Partners in Paardrijden de ondernemers met een manegebedrijf hierin op het gebied van paardensport. De ledentevredenheid is hoog en als ik rondloop bij de verschillende FNRS-bijeenkomsten voel ik ook dat de onderlinge sfeer en het ‘blauwe gevoel’ er nog steeds is.

Koers voor de komende jaren

Het in 2023 uitgevoerde toekomstonderzoek wordt op dit moment gebruikt om de FNRS-koers voor de komende jaren vast te stellen. We kijken naar waar de FNRS goed in is en wat er nodig is om in de toekomst relevant te blijven. De FNRS blijft dus in beweging om de leden te ondersteunen. Hoe dat gaat verlopen zal ik via de zijlijn blijven volgen. Voor mij wacht na 1 september namelijk een nieuwe uitdaging bij LTO Noord. Ik zal mij daar gaan richten op de verschillende samenwerkingen die de organisatie heeft. Ook hier start ik in een nog niet bestaande functie.

Bedankt!

Ik ben trots dat ik in de afgelopen negen jaar een bijdrage heb mogen leveren aan de FNRS en de leden. Via deze weg wil ik jullie allen bedanken voor de prettige contacten en de leuke samenwerkingen! Wellicht kruizen onze wegen nog eens!

Salut!

Robert