Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS. Professioneel met paarden.

Carrouselkampioenschappen (VCN)

De carrouselsport leeft, dat hebben we de afgelopen jaren ervaren. Overvolle kampioenschappen, mooie sportpresentaties en goed georganiseerde wedstrijden. 

De FNRS is blij met de nieuwe wedstrijdstructuur die haar sectie de Verenigde Carrouselclubs Nederland (VCN) tot stand heeft gebracht. Het carrouselrijden maakt onderdeel uit van de FNRS Ruiteropleidingen voor manegeruiters, is verbonden aan het FNRS Ruiterpaspoort en erkend door de KNHS. 
In de Algemene Ledenvergadering van 11 maart 2013 is unaniem gekozen voor een nieuwe wedstrijdstructuur. De nieuwe wedstrijdstructuur zal gebruik maken van divisies; een tweede divisie, eerste divisie en de eredivisie. Vanuit de eerste divisie en de eredivisie kunnen de teams zich kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap (NK).

Dit maakt het mogelijk dat meer hippische bedrijven/teams kunnen deelnemen aan de carrouselwedstrijden; de divisiekampioenschappen. Wachtlijsten behoren tot het verleden en succesvolle teams kunnen sneller doorstromen naar het Nederlands Kampioenschap. Een ander belangrijk voordeel van deze structuur is dat teams zich kunnen meten met andere teams zonder de verplichting deel te hoeven nemen aan het Nederlands Kampioenschap. Voor het carrouselrijden betekent deze wedstrijdstructuur meer aandacht en publiciteit voor deze tak van sport en het verhoogt de waarde van het Nederlands Kampioenschap.  
Tijdens de kampioenschappen die worden verreden in de tweede, eerste en eredivisie, maar ook aanvullend tijdens het NK, kunnen rankingspunten worden behaald die de rankingslijst voor het volgende jaar bepalen.

Deze stap geeft ruimte aan de groeiende populariteit van het carrouselrijden en is een mooie manier om in teamverband de paardensport te beleven. Meer informatie vindt u op www.vcncarrousel.nl. Voor vragen kunt u ook een e-mail sturen naar info@vcncarrousel.nl.